پروژکتور برج نوری
در این مقاله ما قصد داریم شما را با پروژکتور برج نوری آشنا کنیم. ابتدا به معرفی آن میپردازیم و سپس مزیتها و کاربردهای پروژکتور برج نوری را بررسی میکنیم؛ پس مقاله ما را دنبال کنید که جواب سوالاتتان پیش ماست!
یکی از اجزای پروژکتور برج نوری که توانایی روشنایی بخشی برج نوری را مهیا میکند، پروژکتور است. در مورد پروژکتور برج نوری باید بگوییم که وظیفه دارند محدودهای که در آنجا نصب شده است را روشن کند. این کار به وسیله پروژکتورهای نصب شده انجام میشود. در هر برج نوری یک تعدادی قطعه که توانایی ساطع کردن نور را دارا هستند، نصب میشود. از طریق این قطعات امکان روشنایی برج نوری فراهم میشود، به این قطعات پروژکتور برج نوری میگویند.
توجه داشته باشید که از آنجایی که برجهای نوری را معمولاً در فضای آزاد نصب میکنند و در شرایط مختلف جوی مانند برف و باران ممکن است قرار بگیرند، باید طوری طراحی شوند که در برابر هر شرایطی مقاومت بالا داشته باشند.
پروژکتور میتواند اندازهها و توانهای متفاوتی داشته باشند که آنها را بر اساس نوع و کاربرد پروژکتور برج نوری انتخاب میکنند. در مورد ویژگیشان که با نام نورافکن برج نوری از آنها یاد میکنند بیشتر صحبت میکنیم. پروژکتورهای برج نوری نقش بسزایی در عملکرد برجهای نوری دارند.
دنیایی از پروژکتور آیلد، در فروشگاه اینترنتی بهساز الکترونیک (نمایندگی رسمی محصولات ایلد)
نکات مهم انتخاب پروژکتور برج نوری
برای انتخاب پروژکتور، چند نکته باید در نظر گرفته شود که آنها را به اختصار برای شما توضیح میدهیم.
توان پروژکتور برج نوری هرچه بیشتر باشد، موجب میشود قدرت نوردهی آن نیز بیشتر شود و دامنه نوسانسازی آن نیز زیاد میشود. توان پروژکتورها به فاصله برجهای نوری از هم بستگی دارد و پروژکتورها را بر اساس آن انتخاب میکنند؛ در برابر آب باید مقاوم باشد؛ طراحی و جنس پوشش روی آن باید به صورتی باشد که در اثر برخورد با آب و و یا حتی در حجم و فشار بالا برای آن مشکلی پیش نیاید؛ همچنین در برابر نوسانات برق نیز که در برجهای نوری ممکن است اتفاق بیفتد باید مقاوم بوده همینطور توانایی تغییر ولتاژ را نیز داشته باشد.
قدرت پرتاب از موارد دیگری است که باید به آن توجه کرد. این ویژگی با توان فرق دارد؛ هر چقدر قدرت پرتاب بیشتر باشد، در ارتفاعات بالاتر کاربرد بیشتری دارد و محدوده وسیعتری را پوشش میدهد. برخی پروژکتورها سیستم خنک کننده دارند که که این خنک کنندهها موجب میشوند در اثر روشن بودن و کار کردن در طولانی مدت داغ نشود.
مورد دیگر در مورد تعداد پروژکتورها است که با یکسان در نظر گرفتن مسئله توان و قدرت پرتاب نور میگوییم هرچقدر تعداد پروژکتورهای استفاده شده در برج نوری زیاد باشد توانایی روشنایی بخشی آن نیز بیشتر میشود.
مزیت استفاده از پروژکتور برج نوری
دکلهای روشنایی کاربردهای فراوانی دارند که این شامل نورپردازی در مکانهای دور و ناهموار، تحت شرایط جوی نامساعد است. پروژکتور برج نوری سازهای با ارتفاع زیاد است که وظیفهی آن نورپردازی محیطهای مختلف در ابعاد زیاد است. به دلیل متحرک بودن آن در برخی از مدلها نسبت به پایه چراغ استفاده از آن مناسبتر است.
علاوه بر تامین نور در محوطههای وسیع، سهم بسیار زیادی در نورپردازی و زیبایی شهر دارد. از نظر مکانیسم برجهای روشنایی به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم میشوند. از آنها به منظور روشنایی محوطههای بزرگ مانند میادین، تفرجگاهها، پارکها، پلها، خیابانها، محوطه ساختمانها مانند کارخانجات، بیمارستانها و… استفاده زیادی دارند. در محوطههای وسیعی مانند اسکله، پارکینگها و… نیز مناسب هستند؛ از نظر کاربرد، برعکس پایه روشنایی خیابانی هستند، چراکه برای مکانهایی که نیاز به طول زیاد و عرض کم است، نمیتوانند گزینهی مناسبی باشند.
کاربرد برج نوری
برای تولید پروژکتور برج نوری، به چند مسئله آن توجه میکنند که حائز اهمیت هستند؛ از جمله سرعت باد، وزن دکل نوری، جنس زمین مکان نصب، نیروهای فشار منطقه، حوادث طبیعی مانند زلزله و در کناراین موارد باید تمام استانداردها را رعایت کرد. برج نوری نیز مزایایی دارد که این مزایا شامل کاهش خطرات جانی و مالی، سهولت تعویض چراغ، روشنایی با زاویه تابش و مقدار نور قابل تغییر، قابلیت نصب پروژکتور به هر تعداد و چیدمان دلخواه شما و در آخرعدم سقوط سبد دکل به واسطه سیم بوکسل تعبیه شده است.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و کاربرد آن در زندگی درمیابیم که روشنایی یکی از نیازهای مهم زندگی شهری است. پروژکتور برج نوری که یک سازه مرتفع است که از آن برای روشنایی و نوردهی محیطهای گسترده استفاده میشود؛ در ادامه کاربردها و مزیتهایشان بررسی کردیم. نکاتی را نیز بررسی کردیم و در نهایت امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد و جواب سؤالات خود را گرفته باشید.
✍️ نظرات و سؤالات خود را درباره این مقاله برای بهساز الکترونیک، کامنت کنید.
نوشته شده در تاریخ ۱۶ آذر ۱۴۰۰