در حقیقت پروژکتور LED یک نمونه کوچکتر از دستگاه‌هایی است که از لامپ پروژکتورهای معمولی استفاده می‌کند؛ بنابراین ال‌ ای دی یک تکنولوژی صفحه نمایش نیست، بلکه ال‌ ای دی یک منبع نوراست که در پروژکتور‌ ال‌ ای دی استفاده می‌شود.

در پروژکتورهای ال‌ ای دی به جای استفاده از یک لامپ، رنگ‌های سبز، قرمز، آبی و سفید ال‌ ای دی تابیده می‌شوند. واژه ال‌ ای دی در مورد دیود نورافشان به کار می‌رود. زمانی که یک سیگنال الکتریکی از طریق یک ال‌ ای دی عبور می‌کند، باعث ایجاد ذرات زیر اتمی می‌شود که باید خود را از طریق نیمه هادی یا نیم رسانا عبور دهد. در این روند کاهشی، ذرات، فوتون را آزاد می‌کنند؛ سپس این نور از یک تراشه DLP منعکس می‌شود و یا از طریق یک تراشه ال سی دی عبور می‌کند.

با این تعاریف در واقع پروژکتور ال‌ ای دی یک وسیله الکترونیکی متشکل از یک دیود نوری است که جهت تولید نور یکنواخت و شفاف بایستی به یک منبع تغذیه وصل می‌شود؛ بنابراین، برای تولید روشنایی و تابش نور به یک منبع تغذیه مناسب و یک دیود ساطع کننده نور نیاز است. این منبع تغذیه در واقع مهم‌ترین قسمت این تولیدات است، زیرا در بیشتر موارد زمانی که پروژکتور ال‌ ای دی روشن است، منبع تغذیه به دلیل نوسانات ولتاژ و جریان، دیود ساطع کننده نور را می‌سوزاند؛ به همین دلیل منبع تغذیه روشنایی کم نور می‌شود، لذا کیفیت اجزای پروژکتور ال‌ ای دی و عمر مفید آن در نورپردازی بسیار اهمیت دارد.

زمانی که نور مناسب تولید شد، باید توسط لنز صحیح پخش و یا جمع آوری شود تا فضای مورد نظر روشن شود. انتخاب نوع لنز به اندازه فضا، فاصله پروژکتور از سطح مورد نظر و میزان نور مورد نیاز بستگی دارد.

دنیایی از پروژکتور آیلد، در فروشگاه اینترنتی بهساز الکترونیک (نمایندگی رسمی محصولات ایلد)

انواع پرژکتور

انواع پروژکتور ال ای دی

پروژکتور‌های ال‌ ای دی به دو دسته پروژکتور COB و پروژکتور‌ SMD تقسیم می‌شود. اصطلاح COB که مخفف واژه Chips On Board است. تراشه‌ها ال‌ ای دی نور خود را در یک محدود تقریباً کوچک متمرکز می‌کنند. چیپ این نوع پروژکتور‌ها به صورت یکپارچه است و در مواقعی که به زاویه نور کمی نیاز است، از پروژکتور‌های COB لنز دار استفاده می‌شود. پروژکتور‌های لنز دار با لنز محدب برای پایین آوردن زاویه نور، تمرکز نور و کانونی کردن آن به کار می‌روند.
پروژکتور ال‌ ای دی COB نیز خود بر سه نوع زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

۱- پروژکتور ال‌ ای دی COB لنز دار: جهت پرتاب نور بیشتر با زاویه نور پایین‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲- پروژکتور ال‌ ای دی COB بدون لنز: دارای سه چیپ برای تولید نور بیشتر است.

۳- پروژکتور ال‌ ای دی COB دارای دو چیپ: برای تولید نور شدید کاربرد دارند.

پروژکتور SMD که در واقع مخفف واژه Surface Mounted Device است که دارای قطعات بسیار ریزی است. این نوع پروژکتور ال‌ ای دی در بیشتر دستگاه‌های الکترونیکی نسل جدید کاربرد دارد. از نظر ظاهری پروژکتور‌های ال‌ ای دی اس‌ام دی و COB، بسیار شبیه به هم هستند، اما اصولاً پروژکتور ال‌ ای دی نوع سی او بی‌کاربرد بیشتری در صنعت دارد. پروژکتور ال‌ ای دی مدل اس‌ام دی قیمت پایین‌تری دارد، اما ال‌ ای دی مدل COB زاویه نور پایین‌تری دارد و وسعت نفوذ نور آن بیشتر است.

مزایای پروژکتور ال ای دی

بزرگترین مزیت پروژکتور ال‌ ای دی عمر لامپ آن‌ها است. پروژکتور‌های ال‌ ای دی حداقل ۱۰ برابر بیشتر از لامپ‌های پروژکتورهای معمولی عمر می‌کنند. بسیاری از پروژکتورهای ال‌ ای دی می‌توانند تا ۱۰.۰۰۰ ساعت یا بیشتر کار کنند. از آن جا که عمر لامپ‌های ال‌ ای دی به اندازه عمر خود پروژکتور است؛ بنابراین نگران خرید لامپ‌های جدید برای یک پروژکتور نباشید، زیرا پروژکتور و لامپ‌های آن هم زمان با هم خراب خواهند شد. پروژکتورهای ال‌ ای دی معمولاً کوچک، سبک و قابل حمل هستند. برای گرم و یا سرد شدن دستگاه نیازی به زمان دادن نیست.

به علاوه پروژکتورهای ال‌ ای دی به نسبت پروژکتور‌های با لامپ‌های معمولی، خیلی کم صداتر هستند. با بهره مندی از این نوع تکنولوژی، اتصال به اینترنت بی‌سیم جهت انتقال تصاویر از رایانه و یا تلفن همراه در عرض چند ثانیه برای کاربران فراهم می‌شود. تنها عیب پروژکتور‌های ال‌ ای دی، روشنایی آن‌ها است که در حال حاضر تنها در حدود ۱۰ تا ۱۰۰۰ لومن روشنایی تولید می‌کنند. به نظر می‌رسد که این تکنولوژی جدید می‌تواند برای سالن‌های کنفرانس کوچک و متوسط مناسبی باشد؛ اما متاسفانه به دلیل نور کمتر آن‌ها نمی‌توانیم از این پروژکتور‌ها در سالن‌های بزرگ کنفرانس استفاده کنیم؛ البته نباید این موضوع رو هم نادیده گرفت که‌ گرچه تکنولوژی لیزر و ال‌ ای دی نسبت به لامپ‌های جیوه‌ای برتر است، اما قیمت آن اندکی بالاتر از نسل ویدیو پروژکتورهای لامپی است.

کاربرد پروژکتور ال ای دی

پروژکتور ال‌ ای دی در واقع جهت تأمین نور در مکان‌های بزرگ و گسترده مانند: ساختمان‌های خیلی بزرگ، کارخانه‌های تولیدی، سوله انبارها و سالن‌های تئاتر، استادیوم‌های ورزشی فوتبال، استیج‌های کنسرت و بیلبورد‌های تبلیغاتی بزرگ به کار می‌روند. این پروژکتورها نسبت به پروژکتور‌های کم مصرف، متال هالید، مدادی و بخار سدیم بهتر هستند و به راحتی می‌توان به جای این مدل‌ها از پروژکتور‌های ال‌ ای دی استفاده کرد.

علاوه بر دو نوع پروژکتور ال‌ ای دی که در قسمت بالا معرفی شد، نوع دیگری نیز از پروژکتورهای ال‌ ای دی به نام پروژکتور‌های خیابانی وجود دارند که هزینه‌های تعمیرات و نگهداری آن‌ها پایین است. این پروژکتور‌های مقاوم و با دوام کمتر آسیب می‌بینند یا می‌سوزند و فقط ممکن است در صورت برخورد اجسام، ضربه و صدمات فیزیکی خراب شوند.
پروژکتور‌های ال‌ ای دی خیابانی با ویژگی ضد آب بودن، در مقابل برف و باران مقاوم هستند و حتی قابل شست و شو با استفاده از آب فشار قوی هستند. به علاوه این نوع پروژکتور‌ها بسیار کم مصرف بوده و در رده انرژی ++A قرار دارند حال آن که راندمان نوری آن‌ها زیاد است.  این پروژکتور‌های ال‌ ای دی خیابانی عناصر مضری برای طبیعت مانند جیوه و سرب ندارد و فاقد نور فرابنفش و مادون قرمز هستند. دمای کاری آن از منفی ۱۰ درجه تا ۴۰ درجه سانتی گراد است و زمان راه اندازی آن نزدیک به صفر است یعنی به محض اتصال به برق روشن می‌شوند.

پروژکتور ال ای دی، نسل جدید نورافکن

انواع پروژکتور مستطیل

نوع دیگری از پروژکتور‌های ال‌ ای دی وجود دارند، به نام پروژکتور ال‌ ای دی خورشیدی که بدون نیاز به اتصال به جریان برق شهری و کابل کشی، انرژی الکتریکی مورد نیاز جهت تولید روشنایی خود را از طریق نور خورشید تأمین می‌کند. بدین شکل که در طول روز انرژی خورشیدی را دریافت می‌کند و در باتری که درون آن تعبیه شده ذخیره می‌کند تا در طول شب این انرژی ذخیره شده را برای تولید نور و روشن کردن محیط به کار گیرد. این پروژکتور ال‌ ای دی خورشیدی برای مکان‌هایی که هزینه‌های کابل کشی تا آن قسمت بالا است، مناسب می‌باشد.

این پروژکتور‌ها دارای سنسور می‌باشند که به محض تاریک شدن هوا به صورت خودکار روشن شوند؛ بدین ترتیب ملاحظه می‌کنید که این نسل جدی نور افکن‌ها تا چه حد می‌توانند در صرفه جویی انرژی برق و سازگاری با محیط زیست نقش به سزایی را ایفاء کنند.

روش خرید پروژکتور ال ای دی

یکی از روش‌های مطمئن خرید پروژکتور ال ای دی خرید از فروشگاه‌های دست اول و بی‌واسطه کالا‌های برقی است؛ در همین راستا ما به شما خرید از فروشگاه معتبر بهساز الکترونیک، نمایندگی محصولات آیلد در قلب بازار برق تهران و در خیابان لاله زار را پیشنهاد می‌کنیم. بهساز الکترونیک با ارائه انواع پروژکتور ال ای دی مرغوب و باکیفیت و انواع لامپ آیلد و پروژکتور آیلد با قیمت بسیار مناسب، یک روش امن خرید پروژکتور ال ای دی و دیگر کالا‌های مصرفی برق خانگی و صنعتی است.

سخن نهایی

لازم به توضیح است که هنوز شرکت‌هایی وجود دارند که تحت نام تولید پروژکتور‌های ایرانی فقط تجهیزات را از چین وارد می‌کنند و در اصطلاح این پروژکتور‌های ال‌ ای دی فقط در داخل ایران جمع و مونتاژ می‌شوند و متأسفانه پروژکتورهایی با کیفیت پایین‌تر هستند.

بهساز الکترونیک، با آغوشی باز پذیرای نظرات و سؤالات شماست؛ برای ما کامنت بگذارید یا با شماره‌های درج شده در وبسایت با ما تماس بگیرید.

نوشته شده در تاریخ ۱۴ آذر ۱۴۰۰